אהבה וזוגיות
בנוסף לכך, מגיע כל אדם עם מטען של זכרונות וחוויות מקשרים קודמים בחייו, כמו גם עם דימויים ואידיאלים באשר לבן/בת הזוג הרצוי/ה אשר בדרכם משפיעים על האפשרות ״ליפול אל האהבה״, to fall in love.
טיפול פסיכולוגי יכול לסייע עם מה שמקשה על הבחירה ועומד בדרך אל הזוגיות ולפתוח אפשרויות חדשות לאהבה.
אנשים רבים מתקשים, על אף רצונם ומאמצים רבים המושקעים מצידם, למצא בן/בת זוג ולקיים מערכת יחסים מתמשכת ומספקת.
התקופה בה אנו חיים מאופיינת בשפע של אפשרויות, כמו גם בערעור על חלוקת התפקידים המסורתית בין בני הזוג ובצורך לשלב בין קריירה וזוגיות.
כל דייט מתקיים כאשר ברקע מבחר פוטנציאלי של מועמדים/ות באתרי ההיכרויות, באפליקציות ובמקומות הבילוי, מבחר המקשה על האפשרות להיכרות מעמיקה עם האדם אותו פוגשים ועל הסיכוי לבחור בו/ה לאורך זמן.
הדגש הקיים בתרבות העכשווית על אושר אישי, הגשמה וסיפוק דוחף להמשיך הלאה מכל מה שמורכב, קשה או לא מספק ומציב אתגרים חדשים בפני הבחירה בבן/בת זוג וההתמודדות עם הקשיים הקיימים בדרך לזוגיות.
טיפול פסיכולוגי בגישה פסיכואנליטית נשען על ההבנה כי אצל כל אדם קיימים כוחות לא מודעים, הפועלים ״מתחת לפני השטח״, ומשפיעים על הבחירות והרגשות שלו, כמו גם על הסבל והקושי בחייו.
דרך הדיבור בטיפול מתאפשר ביטוי של כוחות אלה ובעקבותיו גם שינוי וריפוי.
גיל ההתבגרות היא תקופה בה מי שהיה עד כה ילד, התלוי במרבית צרכיו בהורים, מתחיל במעבר לקראת היותו אדם בוגר, נפרד ועצמאי. בתקופה זו ניצב הנער בפני שינויים רבים המתרחשים בגופו ובנפשו, כמו גם בפני הציפיות, העמדות והערכים, הנשקפים ממשפחתו, החברה ואמצעי התקשורת.
על פי המיתוס היווני, כל אדם מחפש אחר החצי השני שלו, מתוך שאיפה לחזור ולהיות שלם. עם זאת, כל זוג המבקש לקיים חיים משותפים לאורך זמן מגלה כי בחלוף ההתאהבות מזמנת הזוגיות מפגש עם מה שלא עובד בקשר ומכאן את האתגר למצא דרך משותפת להיות יחד.